Bucharest International Dance Film Festival 2023

0

Inovaţia, dansul contemporan și filmul experimental se intersectează captivant la Bucharest International Dance Film Festival 2023. Proiecţiile și evenimentele conexe vor avea loc între 7 și 10 septembrie la Cinema Elvire Popesco, Grădina cu Filme – Cinema & More, Linotip – Centru Independent Coregrafic, SAC @ Malmaison, Centrul Naţional al Dansului București (CNDB), Centrul Rezidenţial Amalia și Şef Rabin Dr. Moses Rosen.

Tema de anul acesta a festivalului este Clustere. Tema reflectă ideea filozofului W. V. O. Quine conform căreia o credinţă individuală nu poate fi confirmată sau infirmată izolat, ci trebuie evaluată în contextul unei reţele mai mari de credinţe. Festivalul va include cinci secţiuni ce vor funcţiona asemenea unor clustere. Acestea sunt: Films, VR, Expand, Community, Exchange.

Secţiunea competiţională a Bucharest International Dance Film Festival 2023

Vei putea vedea 25 de scurtmetraje în cadrul secţiunii competiţionale. La realizarea lor au participat regizori, coregrafi și dansatori din ţări precum: Cehia, Germania, Marea Britanie, Franţa, Italia, Ghana, Polonia, Finlanda sau România. Scurtmetrajele sunt grupate în patru calupuri: Hidden Senses, Inner Voices, Critical Gestures, Blurred Moves. Juriul care va acorda premiile este format din Flor Firvida Martin (coregrafă, Argentina), Heike Selzer (regizoare, Germania) și Ana Macara (co-directoare artistică a Festivalului Internaţional de Dans – Quinzena de Dança de Almada, Portugalia).

În afara competiţiei vor fi proiectate și animaţii având ca temă dansul. Proiecţiile vor fi organizate în parteneriat cu Animest, la Cinema Elvire Popesco, pe 10 septembrie, de la 16:30.

Lungmetraje prezentate la marile festivaluri internaţionale

Pe lângă secţiunea competiţională vor fi prezentate, în premieră, lungmetrajele regizorilor pasionaţi de dans. În deschiderea festivalului vei putea vedea filmul Omen, în care este prezentată metaforic interferenţa credinţelor ancestrale din Congo în vieţile oamenilor moderni. Trailer.

Corpul feminin este reprezentat asemenea unor serii de tablouri vii în filmul Smoke Sauna Sisterhood. Filmul este inspirat din tradiţia saunei în Letonia. Sauna este și un loc sigur unde femeile își împărtășesc secretele, temerile, planurile de viaţă, tabuurile. Trailer.

Leave the Bones este o explorare prin dans a unor evenimente din istoria statului Haiti. La acest film au participat artiști locali, pescari și oameni care practică ritualurile străvechi având origini africane. Trailer.

Theater Camp este un film despre o tabără de creaţie dedicată adolescenţilor. Ei sunt consideraţi viitoarea generaţie de coregrafi. După ce fondatoarea taberei începe să se confrunte cu probleme grave de sănătate, fiul ei încearcă să-i ducă moștenirea mai departe. Trailer.

Poţi afla mai multe detalii despre filme, evenimente, ateliere și program de pe site-ul oficial. Biletele pot fi achiziţionate și online, de pe Eventbook. Acesta este trailerul oficial al Bucharest International Dance Film Festival 2023.

Te invit să descoperi și filmul Joyland, premiat la Cannes în 2022.

Joyland – Dansul eliberator si freamatul unui oras istoric

Leave a reply