Tres Court International Film Festival 2023

0

Cele mai scurte filme pot fi văzute în cadrul Tres Court International Film Festival 2023. În maximum 4 minute vei descoperi povești de viaţă amuzante, dramatice, suprarealiste, subversive, nonconformiste. Creativitatea regizorilor de pe toate continentele se reflectă în abordarea temelor actuale. Scurtmetrajele vor fi proiectate într-un maraton, sâmbătă, 3 iunie 2023, la Cinema Elvire Popesco (din cadrul Institutului Francez). De asemenea, în perioada 2-11 iunie 2023 vor putea fi văzute în orașele: Arad, Baia-Mare, Cluj-Napoca, Iași, Oradea, Pitești, Râșnov, Sighetu Marmației, Timișoara.

Ce filme poţi vedea

Selecţia Tres Court International Film Festival 2023 include mai multe genuri. Vei putea vedea animaţii pline de originalitate, documentare, filme de ficţiune. Nu lipsesc nici scurtmetrajele experimentale.

Selecţia din România include mai multe secţiuni. Competiția internațională aduce 40 de scurmetraje din toate colțurile lumii. Competiția „Cuvintele Femeilor” prezintă filme realizate în exclusivitate de femei. Ele abordează cu umor sau gravitate problemele aduse de prejudecăţi și de inechitate.

Selecția franceză include filme despre poveștile oamenilor din Franţa. Sunt abordate și teme precum viitorul francofoniei și crizele societăţii franceze.

Filmele din Selecția familială aduc mai multe generaţii în sala de cinema. Selecția „Să râdem (înainte de sfârșitul lumii)” îmbină mai multe stiluri ale comediei. Prin aceste filme, regizorii vor să zâmbim când ne gândim la marile noastre frici.  Scurtmetrajele din Selecția documentară te invită la călătorii profunde în jurul lumii.

Poţi afla mai multe detalii despre calendarul proiectiilor din toate orașele și despre bilete de pe site-ul oficial, dar și de pe Eventbook. Spotul oficial poate fi văzut aici.

Leave a reply