Bucharest International Dance Film Festival 2022

0

Când pasiunea pentru dans întâlnește filmul experimental ies unele dintre cele mai bune festivaluri. Unul dintre ele este și Bucharest International Dance Film Festival 2022. Proiecţiile de film si evenimentele conexe vor avea loc în perioada 8-11 septembrie la Cinema Elvire Popesco (din cadrul Institutului Francez), Cinema Muzeul Ţăranului, CINEMAX Veranda, Grădina cu filme, SAC@Malmaison, Centrul Naţional al Dansului București, Fabrica Griviţa, Centrul Rezidenţial pentru persoane vârstnice “Amalia și Şef Rabin Dr. Moses Rosen”.

Ce filme poţi vedea la Bucharest International Dance Film Festival 2022

Programul Bucharest International Dance Film Festival 2022 include atât lungmentraje premiate la marile festivaluri internaţionale, cât și o selecţie de scurtmetraje insolite realizate de noua generaţie de artiști. Aceste scurtmetraje sunt prezentate în secţiunea competiţională. Tema de anul acesta a festivalului este (Un)Safe Zones. Filmele reflectă nevoia de a găsi un spaţiu securizant, în care să nu pătrundă ura, discriminarea și discursurile fanaticilor.

Cel mai așteptat film este cel dedicat lui David BowieMoonage Daydream. Este considerat unul dintre cele mai bune documentare prezentate în ultimii ani. Poţi vedea trailerul aici.

Un alt film spectaculos este Neptune Frost, ce îmbină miturile africane și viziunea futuristă. Filmul spune o poveste de dragoste între un hacker intersex și un miner. Este un film cu puternice mesaje legate de revolta celor discriminaţi. Poţi vedea trailerul aici.

Direct de la Cannes 2022 vine lungmetrajul Joyland, având ca subiect iubirile tabu din Pakistanul zilelor noastre. Personajele vin din lumea dansului sau graviteaza în jurul acestei lumi captivante. Personajul central al filmului începe să ia lecţii de dans. Abia după ce se abandonează unei iubiri interzise de societatea patriarhală începe să conteste dictatura din familie.

credit image: http://www.bidff.ro/

De la Berlinale 2022 vine un film despre adolescenţii care învaţă să se exprime prin dans. Rookies este povestea elevilor din zonele defavorizate ale Parisului. Ei sunt invitaţi să participe la ateliere de dans contemporan. Invitaţia vine din partea unui liceu prestigios, ai cărui profesori vor să treacă dincolo de barierele sociale și culturale. Poţi vedea trailerul aici.

Pe lângă proiecţiile de film, vei avea parte de evenimente conexe. Te așteaptă expoziţii de artă contemporană, lecturi și ateliere. Mai multe detalii despre filme, evenimentele conexe, program și bilete pot fi găsite și pe site-ul oficial.

Te invit să descoperi și filmul Stop-Zemlia.

Leave a reply