Austrian Movie Time 2024

0

Între 2 și 4 iulie poţi vedea un film dedicat relaţiei epistolare dintre Paul Celan și Ingeborg Bachmann și încă 13 scurtmetraje noi în cadrul Austrian Movie Time 2024. Proiecţiile vor avea loc la Cinema Elvire Popesco (din cadrul Institutului Francez din București).

O proiecţie specială

Filmul dedicat relaţiei dintre Paul Celan și Ingeborg Bachmann se numește Cei visaţi (Die Geträumeten). Proiecția specială a filmului Die Geträumten/Cei visați de Ruth Beckermann este oferită de Cinema Elvire Popesco și de Forumul Cultural Austriac pentru a completa dubla expoziție Bachmann-Celan de la Muzeul Național al Literaturii Române din BucureștiScrieri antirăzboiniceIngeborg Bachmann 1926-1973 și Paul Celan – printre cuvinte/unter den Wörtern. Cele două figuri esențiale ale creației literare de limbă germană sunt reunite din nou, în mod simbolic, prin aceste două expoziții documentare care le prezintă evoluţia și relaţia aflată la baza unor pagini de o rară frumuseţe.

În filmul lui Ruth Beckermann doi tineri actori, Anja Plaschg și Laurence Rupp, se întâlnesc într-un studio pentru a înregistra audio corespondența dintre Ingeborg și Paul. Se lasă la rândul lor cuprinși de vârtejul emoțiilor. Trec de la atracţie și fascinație la teamă. Se vor întâlni și în afara studioului. Cei doi se bucură de întâlniri, discutând în contradictoriu, povestindu-și experienţele, schimbând impresii despre tatuaje și despre muzica preferată. Regizoarea face o punte peste generaţii și peste iubiri din timpuri diferite.

În afară de acest lungmetraj, poţi vedea 13 filme scurte, premiate la mari festivaluri internaţionale. Toate filmele din cadrul evenimentului vor avea subtitrare doar în limba engleză.

Detalii despre bilete și program poţi găsi aici.

Leave a reply