Festivalul Filmului European 2023

0

Festivalul Filmului European 2023 îţi aduce unele dintre cele mai bune pelicule ce au avut premiera internaţională în ultimul an, dar și filme clasice redescoperite. Drame, comedii și experimente ce îmbină mai multe genuri te așteaptă între 15 și 23 mai (în București) la Cinema Elvire Popesco (din cadrul Institutului Francez), Cinemateca Eforie, Cinema Union și la Sala Auditorium din cadrul Muzeului Naţional de Artă al României (MNAR).

Ce poţi vedea la Festivalul Filmului European 2023

Filmele selectate abordează subiecte de actualitate. Vei descoperi astfel o călătorie de-a lungul Europei, în care vei întâlni personaje pline de povești memorabile. Subiectele abordate sunt legate de relaţiile familiale, de cuplu sau dintre comunităţi. Aceste filme au fost deja apreciate la festivalurile de la Berlin, Veneţia sau Cannes.

Una dintre vedetele Festivalul Filmului European 2023 este Bones and All. Filmul semnat de Luca Guadagnino – ce a impresionat mulţi spectatori datorită peliculei Call Me by Your Name – îl are pe afiș pe unul dinte cei mai iubiţi actori ai tinerei generaţii: Timothee Chalamet. Alături de actriţa Taylor Russell interpretează un personaj prins într-o poveste de dragoste stranie, dusă la graniţa dintre mit, basm și horror alegoric. Filmul reinterpretează halucinant reţeta unui road movie.

Poţi afla mai multe detalii despre filme și program accesând site-ul oficial. Biletele pot fi cumpărate și online, de pe Eventbook, sau de la casieria sălilor de cinema.

Te invit să descoperi și filmul inedit Atlantis.

Leave a reply