Festivalul Filmului Francez 2022

0

Unele dintre cele mai bune filme noi se pot vedea la Festivalul Filmului Francez 2022, care va avea loc între 1 și 12 iunie, la Cinema Elvire Popesco (din cadrul Institutului Francez). Te vei bucura de filmele unor cineaști deja consacraţi, dar și de peliculele regizorilor debuntanţi. Multe dintre filme au fost selectate și în cadrul secţiunii Semaine de la Critique a Festivalului de la Cannes.

Tema ediţiei de anul acesta a festivalului este Nos yeux grand ouverts (Ochii nostri larg deschiși). Este de fapt o întoarcere la esenţa cinematografiei: privitul. De asemenea, tema este legată și de invitaţia de a ne lărgi perspectivele descoperind și filmele despre francofonii de pe alte continente.

Competiţia tinerelor talente la Festivalul Filmului Francez 2022

Cele mai așteptate filme sunt cele din secţiunea competiţională. Le este dedicată regizorilor aflaţi la început de drum. Secţiunea include cinci lungmentraje și cinci scurtmetraje. Lungmentrajele vor concura pentru Premiul Publicului. Lungmetrajul preferat al publicului va fi sprijinit pentru a intra în circuitul cinematografelor.

Scurtmetrajul câștigător va fi ales în urma jurizării. Din juriul ales fac parte criticii de film Dora Leu, Călin Boto și Andreea Chiper.

Panorama noilor filme la Festivalul Filmului Francez 2022

Noile filme franceze aplaudate la marile festivaluri sunt prezentate în premieră, în România. Le vei putea vedea în cadrul secţiunii Panorama. Vedeta secţiunii este filmulul câștigător al Leului de Aur, în cadrul Festivalului de la Veneţia. Este vorba despre L’evenement, regizat de Audrey Diwan. În rolul principal o vei putea vedea pe actriţa de origine română Anamaria Vartolomei. Poţi vedea trailerul aici.

Privire către Europa (Regard vers l’Europe)

Această secţiune include filmele rezultate din cooperarea franco-europeană. Poţi (re)vedea pelicule devenite emblematice, printre care La Grande Bouffe (Marea crăpelniţă). Filmul, un clasic, este regizat de Marco Ferreri și îl are pe Marcello Mastroianni în rolul principal. Un alt film inclus în această secţiune este Elle, prezentat la Cannes în 2016 și în care Isabelle Huppert a făcut un rol memorabil.

Te invit să vezi simpaticul filmuleţ de prezentare, care anunţă surprizele Festivalului Filmului Francez 2022

Filme, bilete și program

Poţi afla despre filme, bilete și program de pe Eventbook.

Te invit să descoperi și articolul intitulat Librăria Kyralina, despre un alt paradis pentru cei îndrăgostiţi de Franţa.

Leave a reply