Bucharest Early Music Festival 2022

0

Dacă îţi place să derulezi în imaginaţie scene demne de filmele de epocă, după ce ai citit multe romane având acţiunea în vremuri trecute și în locuri unde se întâlneau Occidentul și Orientul, atunci Bucharest Early Music Festival 2022 îţi oferă și coloana sonoră. Tema de anul acesta este Între Orient și Occident. Așadar, între 10 și 27 noiembrie 2022 te așteaptă muzica medievală, renascentistă și din perioada Iluminismului. Influenţele ţinuturilor exotice la care visau aventurierii europeni se vor face resimţite printr-o desfătare melodioasă aparte. Concertele vor avea loc la Palatul Bragadiru, Sala Auditorium și Sufragaria Regală din cadrul Muzeului Naţional de Artă al României, la Biserica Anglicană, Sala George Enescu a Universităţii Naţionale de Muzică București și Sala Radio.

Ce melaguri vei vizita la Bucharest Early Music Festival 2022

imagine: Andrey Remev

Ediţia de anul acesta este caracterizată de invitaţia de a vizita muzical zone aflate sub mai multe influenţe culturale. Prima oprire va fi în Spania sefarzilor, readusă în prezent de proiectul Sephardica. Melodiile vechi lăsate moșternire de sefarzi te vor purta pe străduţele pitorești din Granada sau Cordoba. Dacă vrei să te aveturezi spre Est, vei face un popas în ţinutul armenilor și în Balcanii ce primeau influenţa sefarzilor alungaţi de inchizitori din Spania. Apoi vei contina călătoria până vei ajunge în India, purtat de Sangam Trio.

Din program nu lipsesc nici faimoasele compoziţii ale lui Anton Pann, cu al lor parfum levantin. Dacă preferi muzica barocă, vei avea parte de un concert în stilul galant, oferit de clarinetismul norvegian Ketil Haugsand.

Acesta este programul, pe care îl poţi consulta în varianta detaliata pe site-ul oficial.

Biletele se pot cumpăra de aici.

Leave a reply