UrbanEye Film Festival 2022

0

UrbanEye Film Festival 2022 îi așteaptă pe cinefilii pasionaţi de arhitectură să descopere documentare despre unele dintre cele mai vibrante orașe devenite martore ale unei istorii ce produce adevărate metamorfoze. Filmele vor fi proiectate între 9 și 13 noiembrie la Cinema Elvire Popesco (din cadrul Institutului Francez). Tema de anul acesta este Transform. Așadar, filmele alese reflectă schimbările majore prin care au trecut spaţiile urbane și modul în care locuitorii s-au adaptat sau nu la ele.

Ce poţi vedea la UrbanEye Film Festival 2022

Ediţia din 2022 a festivalului include atât filme recente, cât și unele din Arhiva Naţională. Cele recente te invită să afli mai multe informaţii despre arhiecţii vizionari sau să explorezi orașe precum Berlin și Copenhaga.

Cei dornici de a explora Bucureștiul pot alege filmele din Arhiva Naţională. Aceste filme prezintă atât Bucureștiul interbelic, plin de contraste, dar și cel din perioada comunistă.

Din program nu lipsesc nici scurtmetrajele realizate în timpul atelierelor de explorare urbană, tururile ghidate sau evenimentele dedicate copiilor. Poţi afla mai multe despre program pe site-ul oficial.

Preţul unui abonament este de 80 lei. Un bilet costă 20 lei. Le poţi cumpăra și online, de pe Eventbook.

Te invit să descoperi și filmul Aalto: Architect of Emotions.

Leave a reply