Stagiunea Caleido 2022

0

Unele dintre cele mai bune spectacole de teatru independent se joacă la unteatru. Poţi vedea o selecţie și între 11 și 14 noiembrie, la Stagiunea Caleido 2022. Proiectul își propune să aducă în faţa publicului colaborările dintre actorii cunoscuţi și cei aflaţi la începutul carierei.

Pe lângă spectacolele de teatru, vei putea asculta concerte de pian și vei putea vedea și filmul R.M.N., regizat de Cristian Mungiu și prezentat la Cannes 2022.

Ce spectacole de teatru fac parte din Stagiunea Caleido 2022

Programul include spectacole ce propun o abordare inedită, actuală, a repertoriului clasic. Nu lipsesc nici piesele dramaturgilor actuali, și nici spectacolele ce îmbină teatrul cu dansul contemporan.

Cei pasionaţi de psihologie pot alege spectacolul O familie fericită. Spectacolul are la bază experienţele dramatice interpretate de Alina Berzunţeanu și Istvan Teglas într-un colaj format din dialoguri de o francheţe uimitoare.

Dramaturgia lui August Strindberg este reprezentată de spectacolul Pelicanul, în regia lui Florin Liţă. Piesa abordează tema relaţiilor complicate dintre copii și mama ce pare indisponibilă emoţional. Este un spectacol despre încercările copiilor deveniţi adulţi de a-și înţelege mama care i-a îndepărtat de ea. Aceasta își părăsește familia pentru a trăi cu amantul, nimeni altul decât ginerele ei.

Tot din dramaturgia lui Strindberg este aleasă piesa Domnișoara Iulia. Considerată una dintre cele mai bune piese ale dramaturgului, Domnișoara Iulia reflectă o poveste despre atracţie și teamă. Atracţia se transformă într-o bătălie finală dată în timpul solstiţiului de vară, ce are multe semnificaţii mitic-abisale în tradiţia scandinavă.

Dacă vrei un spectacol neconvenţional poţi opta și pentru Aleea Stereotipurilor. Spectacolul implică mesajul social, game-show-ul televizat și un performance având elemente de poetry-slam și de hip-hop.

Comedia având un mesaj acut este ingredientul din Libretto Impostura. Spectacolul face parte dintr-o trilogie. Impostura este definită incomod, dar uneori acceptată de către personajele acestui spectacol colectiv.

Intrarea la spectacolele de la unteatru (de pe Strada Sfinţii Apostoli 44) este gratuită, pe baza unei rezervări, pe care o poţi face accesând programul de pe site-ul oficial.

Te invit să descoperi și articolul dedicat romanului Exerciţiu de încredere.

Leave a reply