Les Films de Cannes a Bucarest 2022

0

Unele dintre cele mai bune filme ale anului vor avea premiera, în România, în cadrul Les Films de Cannes a Bucarest 2022. Așadar, între 21 și 30 octombrie poţi vedea filmele premiate, dar și alte pelicule apreciate, incluse în secţiunile festivalului de la Cannes. Proiecţiile vor avea loc la Cinema Elvire Popesco (Institutul Francez), Cinema Muzeul Ţăranului și Cinemateca Eforie.

Ce poţi vedea cu ocazia Les Films de Cannes a Bucarest 2022

Cel mai așteptat film este câștigătorul marelui trofeu. Dublul laureat cu Palme d’Or, Ruben Ostlund mizează pe forţa unei satire ancorate în actualitate. În Triangle of Sadness vei descoperi peripeţiile unor personaje din înalta societate după ce luxoasa ambarcaţiune unde își petreceau vacanţa plină de excese naufragiază într-un loc pustiu. Printre pasageri se află influenceri, oligarhi, un căpitan cu viziuni marxiste și niște lacomi traficanţi de arme. Toţi vor avea nevoie de priceperea echipajului, care face parte din clasa celor lipsiţi de privilegii. Poţi vedea trailerul aici.

Filmul Triangle of Sadness nu va fi unicul film suedez din selecţia festivalului. Les Films de Cannes a Bucarest 2022 are și o secţiune speciala denumită Focus Suedia.

Un alt film premiat, de data aceasta în cadrul secţiunii Un Certain Regard (Premiul pentru cel mai bun regizor), este Metronom. Şi acesta va putea fi văzut în cadrul Les Films de Cannes a Bucarest 2022. Debutul regizorului Alexandru Belc va deschide festivalul.

foto: https://filmedefestival.ro/les-films-de-cannes/

Metronom este povestea unor adolescenţi din generaţia care visa la o lume liberă în timpul dictaturii ceaușiste. Prieteniile, iubirile și trădările gravitează în jurul atitudinilor subversive. Poţi vedea trailerul aici.

Pe lângă filmele premiate la Cannes, vei putea vedea și noile filme ale regizorilor români, care au făcut deja turul festivalurilor internaţionale. Printre acestea sunt: To The North și The Island.

Premiat la Veneţia (Premiul Bisato d’Oro), filmul To The North, regizat de Mihai Mincan, spune povestea unui marinar filipinez care decide să nu divulge faptul că a descoperit un pasager clandestin dornic de a ajunge ilegail în America. Marinarul filipinez este atașat de valorile creștine din ţara sa, mai ales de cele ce spun că trebuie ajutat orice om aflat la nevoie. Însă aceste valori sunt în conflict cu legile stricte (și inumane) ale comandantului de navă. El vrea să arunce peste bord orice călător ilegal. Poţi vedea trailerul aici.

De la regizoarea Anca Damian, care transformă poveștile actuale în animaţii de o rară frumuseţe, vine și filmul The Island. Vei descoperi povestea unui medic de pe-o insulă mediteraneenă unde ajung mulţi migranţi. Medicul va încerca să îi ajute. Va asculta istorii de viaţă menite să schimbe perspective. Poţi vedea trailerul aici.

Biletele pot fi cumpărate și de pe Eventbook.

Mai multe detalii despre bilete, program și festival vor apărea pe site-ul oficial.

Leave a reply