American Independent Film Festival 2022

0

Ajuns la cea de-a 6-a ediţie, festivalul dedicat cinematografiei americane independente îţi aduce unele dintre cele mai apreciate filme pe care nu le vezi de obicei în sălile de la mall. Multe dintre ele au fost prezentate la mari festivaluri internaţionale, printre care Sundance, Berlin, Veneţia sau Cannes. American Independent Film Festival 2022 va avea loc între 15 și 21 aprilie la Cinema Elvira Popescu (Institutul Francez), Cinema Muzeul Ţăranului și la Apollo 111. Încasările obţinute în urma vânzării biletelor vor fi donate pentru a veni în sprijinul refugiaţilor ucraineni.

Invitatul special de la American Independent Film Festival 2022

Ediţia din acest an îi este dedicată regizorului iconic Steven Spielberg. Cei ce și-au luat bilet la proiecţia West Side Story, din data de 15 aprilie, la Cinema Elvira Popescu, de la ora 21:00, vor putea asista la o discuţie prin Zoom, care va fi moderată de criticul de film Andrei Gorzo.

Printre filmele anunţate se numără noul succes al lui Sean Backer (Red Rocket). Regizorul a cucerit mulţi spectatori mai ales datorită filmului precedent, The Florida Project. Trailerul filmului.

Dependenţii de suspans pot alege thrillerul aparte The Outfit, selectat la Berlinale. Imaginile retro și imprevizibilul promit să te ţină cu sufletul la gură de la prima până la ultima scenă. Trailerul filmului.

Un alt film care îl va ţine pe spectator cu sufletul la gură este Blue Bayou, selectat la Cannes în 2021. Filmul spune povestea unui bărbat de origine coreeană pentru care America a devenit tărâmul întemeierii familiei visate. Însă viaţa liniștită de familie îi este ameninţată de niște secrete din trecut. Secretele îl pot arunca în iadul celor pe care autorităţile îi consideră nedemni de a fi cetăţeni americani. Trailerul filmului.

Proiecţie specială în cadrul American Independent Film Festival 2022

Cei care nu au văzut încă The French Dispatch, bijuteria plină de culoare a lui Wes Anderson, au un motiv în plus pentru a veni la American Independent Film Festival 2022. Vor avea parte de o proiecţie specială sâmbătă, 16 aprilie, de la 20:30, la Muzeul Ţăranului. Trailerul filmului.

Regăsire în inima naturii

Unul dintre cele mai emoţionante filme pregătite este și Land. Filmul abordează tema vindecării afective în ţinuturile unde natura oferă niște priveliști spectaculoase, dar și niște lecţii dure despre supravieţuire și anduranţă. Trailerul filmului.

Tot în inima naturii își găsește refugiul și rapperul din filmul Down with the King. Dezamăgit de lumea celor faimoși, artistul decide să facă parte dintr-o comunitate de fermieri. Trailerul filmului.

Pentru cei ce visează la Hawaii a fost pregătit filmul I Was a Simple Man. Filmul explorează, în patru capitole, povestea emoţionantă a unui bărbat ajuns la capătul existenţei. Pe fundalul peisajelor marine se desfășoara povești despre iubiri pierdute, la graniţa dintre mit și realitate. Trailerul filmului.

Povești emoţionante despre puterea amintirilor

Povestea unei familii americane este surprinsă de-a lungul mai multor decenii prin ochii unui copil. Amintirile și scenele candide ori tensionate sunt reunite în filmul The Cathedral, apreciat si la Festivalul de Film de la Veneţia. Trailerul filmului.

Printre filmele speciale prezentate în premieră la American Independent Film Festival 2022 se numără și C’mon C’mon. Filmul este apreciat nu numai datorită sensibilităţii și farmecului plin de nostalgie asociat imaginilor alb-negru, cât și datorită interpretării oferite de Joaquin Phoenix. La finalul proiecţiei va fi o sesiune de Q&A și cu echipa din Kyiv a festivalului dedicat filmului american. Trailerul filmului.

Animaţie cu mesaje puternice

Spectatorii care preferă filmele de animaţie, pot alege și Flee, nominalizat la Oscarul dedicat celui mai bun documentar în 2022. Filmul spune povestea unui refugiat din Afganistan. Devenit un reputat profesor universitar, acesta scoate la suprafaţă secrete îngropate timp de aproape patru decenii. Trailerul filmului.

Detaliile despre bilete și program pot fi găsite atât pe site-ul oficial, cât și pe Eventbook.

Te invit să citești și despre noul film al lui Pedro Almodovar.

Leave a reply