American Independent Film Festival 2024

0

Cinefilii sunt așteptaţi și la American Independent Film Festival 2024. Festivalul va avea loc între 7 și 13 iunie. Proiecţiile din București sunt programate la Cinema Elvira Popescu (din cadrul Institutului Francez) și la Cinema Muzeul Taranului.

Ce vei vedea la American Independent Film Festival 2024

Unul dintre cele mai așteptate filme este noua creaţie a lui Yorgos Lanthimos. Filmul Kind of Kindness va fi proiectat în ultima seară a festivalului. Trailer.

Alt film despre care s-a tot vorbit a fost inclus în selecţie. Este vorba despre Hit Man, care va deschide American Independent Film Festival 2024. Trailer.

De la Berlinale 2024 vine filmul Love Lies Bleeding. Pelicula îmbină perspectiva feministă, estetică retro, thrillerul și privirea crudă asupra percepţiei colective a corpului feminin. Trailer.

Cei ce preferă suspansul pot alege și filmul Laroy. Vor vedea peripeţiile unui bărbat care acceptă niște activităţi la limita legii pentru a-și repara stima de sine distrusă de relaţia extraconjugală a soţiei. Evenimentele imprevizibile se vor ţine lanţ în acest film premiat la Deauville Film Festival 2023. Trailer.

Cultura motocicliștilor devine subiectul filmului The Bikeriders. Personajul central va trebuie să aleagă între iubita lui și devotamentul faţă de gașca ale caror acţiuni devin din ce în ce mai periculoase. Trailer.

Tot despre motocicliști este vorba și în filmul Riddle of Fire, prezentat la Cannes în 2023. De data aceasta vei urmări aventurile unei găști de copii. Ei pornesc în aventura vieţii lor, pentru o cauză bună. Trailer.

Selecţia include și două povești de iubire. Filmul Bucătăria (La Cocina) explorează dinamica relaţiilor dintre angajaţii unui restaurant. Ei vin din culturi diferite și se intersectează în Manhattan. Iubirile și geloziile formează un vârtej când apar acuzaţii ce pot răsturna așteptările tuturor. Trailer.

O altă poveste de iubire este explorată în filmul Between the Temples. Povestea se desfășoară într-o comunitate evreiască din America. Protagoniștii sunt cantorul unei sinagogi și fosta lui colegă de clasă, devenită o profesoară de muzică. Filmul a fost inclus în competiţia secţiunii Panorama, din cadrul Festivalului de la Berlin.

Din selecţie nu lipsește nici unul dintre cele mai iubite filme lansate în ultimii ani. Este vorba despre The Holdovers. Filmul explorează relaţiile de prietenie dintr-o mare universitate americană.

Cei ce preferă filmele clasice pot alege: 48 HRS, Targets și House of Usher. Nostalgicilor li s-a pregătit și un maraton Twin Peaks, la Cinema Muzeul Ţăranului. Detaliile despre bilete și program pot fi consultate pe Eventbook.

Leave a reply