Alte 6 filme aduse in premiera la Bucharest International Film Festival 2023

0

Pe lângă cele șase lungmetraje incluse în secţiunea competiţioală (articol aici), la Bucharest International Film Festival 2023 vei mai putea vedea, în premieră, alte șase filme de neratat. Ediţia de anul acesta a festivalului va avea loc între 15 și 22 septembrie. Peliculele vor fi proiectate la Cinema Muzeul Ţăranului, Cinema Union, ARCUB – Sala Mare, Grădina cu Filme – Cinema & More.

Ce filme vei putea vedea, în premieră, la Bucharest International Film Festival 2023

În afara secţiunii competiţionale, festivalul include și o secţiune intitulată Panorama. Selecţia include noile filme ce au impresionat la festivalurile de la Cannes, Berlin sau Veneţia.

Odată cu deschiderea festivalului vei putea vedea filmul Umbra lui Caravaggio (Caravaggio’s Shadow). Regizat de Michele Placido, filmul îl are în rolul faimosului pictor rebel pe Riccardo Scarmacio. În film mai apar și unii dintre cei mai iubiţi actori francezi: Isabelle Huppert și Louis Garrel. Filmul Umbra lui Caravaggio reflectă perioada în care pictorul a realizat cele mai bune tablouri, dar în care a trăit și cele mai grele clipe. Trailerul poate fi văzut aici.

Un alt film de epocă inclus în selecţie este Il Boemo. Având acţiunea în seducătoarea Veneţie, filmul este inspirat din tumultuoasa poveste de viaţă a compozitorului ceh Josef Myslivecek. Considerat unul dintre cei mai mari compozitori de operă din secolul al XVIII-lea, cucerește Veneţia, devenind și mentorul lui Mozart. Trailerul poate fi văzut aici.

Pentru cei ce preferă filmele despre legăturile salvatoare va fi adus Here. Subiectul filmului este legat de prietenia dintre un muncitor român ce lucrează în domeniul construcţiilor, la Bruxelles, și o tânără având origini chineze. Întâlnirea lor are ca fundal o pădure, deoarece personajul feminin este fascinat de natură. Here este unul dintre filmele apreciate la Berlinale. Trailerul poate fi văzut aici.

Tot despre apropierea umană este vorba și in filmul The Breaking Ice, proiectat la Cannes. Filmul prezintă un triunghi amoros, pe fundalul iernii dintr-un oraș aflat la graniţa de nord a Chinei. În acest oraș ajunge un tânăr urbanist din Shanghai, al cărui ghid este fermecătoarea Nana. Nana îi face cunoștinţă cu Xiao, prietenul ei, angajatul unui restaurant local. În timpul unei nopţi albe, cei trei se apropie, povestindu-și viaţa. Între aceste personaje relaţiile vor evolua într-un mod neașteptat. Trailerul poate fi văzut aici.

El Eco este un documentar pentru cei dornici de a cunoaște și alte culturi. Vei călători într-un sat izolat din nordul Mexicului pentru a descoperi niște povești emoţionante. Filmul surprinde aspiraţiile copiilor, speranţele adulţilor și legătura locuitorilor cu natura. Trailerul poate fi văzut aici.

Filmul care va închide Bucharest International Film Festival 2023 vine de la Festivalul de Film de la Veneţia. Inspirat din povestirea Bestia în junglă, scrisă de Henry James, filmul Bestia o readuce pe Lea Seydoux pe marele ecran. Ea o va interpreta pe Gabrielle. Personajul său va trăi o relaţie intensă cu tânărul Louis, despre care are impresia că-l cunoaste de la începutul timpurilor. Filmul îmbină povestea de iubire, dilemele din jurul știinţei și elementele supranaturale. Trailerul poate fi văzut aici.

Mai multe detalii despre festival se regăsesc și pe site-ul oficial. Biletele pot fi cumpărate și de pe Eventbook.

 

Leave a reply