Bucharest Feminist Film Festival 2023

0

Între 14 și 17 septembrie 2023, la Cinema Europa, se desfășoară unul dintre festivalurile care te invită să îţi pui întrebări despre lumea în care trăim. Bucharest Feminist Film Festival 2023 prezintă realităţile mai multor ţări, văzute prin ochii femeilor discriminate și ai celor ce luptă pentru drepturile acestora. Tema actualei ediţii este Consimţământul. Vei vedea așadar filme în care femeile vulnerabile încearcă să-și recupereze dreptul de a se opune abuzurilor, de a fi ele însele, de a fi acceptate.

Ce vei putea vedea la Bucharest Feminist Film Festival 2023

Programul festivalului include atât lungmetraje, cât și scurtmetraje. Toate au făcut deja turul marilor festivaluri, fiind apreciate datorită subiectelor abordate. Vei descoperi, în aceste filme, niște personalităţi curajoase din ţări aflate sub dictatură sau din comunităţi tradiţionaliste. Ele duc o luptă permanentă împotriva prejudecăţilor. De asemenea, vor să anuleze acele interdicţii incompatibile cu drepturile fundamentale.

Nu sunt uitate nici femeile care trăiesc în ţările democratice, dar sunt încă prizoniere în comunităţile ce resping democraţia. Şi despre lupta acestora, care oscilează între fidelitatea faţă de familie și autonomia personală, este vorba în aceste filme.

Poţi afla mai multe despre bilete și program accesând Eventbook.

Te invit să citești si despre filmul Joyland, premiat la Cannes în 2022.

Joyland – Dansul eliberator si freamatul unui oras istoric

Leave a reply