Bucharest International Film Festival 2022 – Cinematografia ucraineana actuala
Între 29 septembrie și 9 octombrie va avea loc Bucharest International Film Festival 2022. Filmele vor fi proiectate la Cinema Muzeul Ţăranului și la Grădina cu Filme. Pe lângă peliculele din secţiunea competiţională vei putea vedea filme semnate de Valentyn Vasyanovych. Este considerat unul dintre cei mai buni regizori ucraineni contemporani. Va fi invitatul de onoare și președintele juriului internaţional în cadrul BIFF 2022.
Ce filme poţi vedea în secţiunea dedicată Ucrainei
Bucharest International Film Festival 2022 îţi prezintă și trei filme realizate de cineastul Valentyn Vasyanovych. Unul dintre ele a fost premiat și în cadrul Festivalului de Film de la Veneţia.
Vei avea ocazia de a vedea și filmul Atlantis, ce pare să fi prevestit invazia din 2022. Filmul prezintă încercările unui fost soldat ucrainean de a-și relua viaţa într-o ţară unde se văd încă urmele bombardamentelor. La un moment dat, va întâlni o tânără ce însoţește echipele specializate în depistarea identităţii celor abandonaţi în gropile comune. Între cei doi se va infiripa o relaţie ce îi va face să întrezarească o speranţă în existenţa plină de traume și de incertitudini. Trailerul filmului poate fi văzut aici.
Tot despre încercarea unui bărbat ucrainean de a-și relua viaţa normală după ce a scăpat din război este vorba și în filmul Reflection. De data aceasta, personajul central este un chirurg din zona Donbas. Acesta este capturat de separatiști. După ce supravieţuiește în condiţiile umilitoare din captivitate, vrea să își reia legătura cu familia. Dar nu îi este ușor, deoarece este încă bântuit de amintiri. Filmul lansat în 2021 urmărește eforturile acestuia de a supravieţui psihic. Trailerul filmului poate fi văzut aici.
Al treilea film inclus în această secţiune este Black Level, din 2017. Subiectul are legătură cu însingurarea din marile orașe. Valentyn Vasyanovych explorează dramele omul actual prin povestea unui bărbat de profesie fotograf. Specializat în fotografiile realizate la nunţi, protagonistul nu are parte de bucuria pe care o imortalizează. Tatăl său a suferit un atac cerebral, iar iubita îl părăsește brusc. Filmul urmăreste încercarile acestuia de a traversa criza din viaţa sa. Trailerul filmului poate fi văzut aici.
Pe lângă filmele cineastului ucrainean va fi proiectat și documentarul Pădurea Katyn. Documentarul este realizat de Andrzej Wayda. Este realizat în memoria tatălui său, ucis de sovietici în masacrul din pădurea Katyn. Multă vreme s-a ascuns adevărul despre crimele din acest loc.
Sunt Adriana Gionea si va invit sa imi descoperiti lumea populata de carti, filme, expozitii de arta, calatorii si festivaluri. Despre acestea scriu pe site-ul meu, Carti, filme si alte pasiuni. Va invit sa-mi descoperiti biblioteca, explorarile cinefile si artistii preferati. Sper sa va inspire, sa invite la dialoguri sau la discutii relaxate alaturi de prietenii vostri adunati la cafeneaua boema sau la ceainaria inconjurata de gradina visata. De asemenea, mi-ar placea sa imi spuneti, prin comentariile privind articolele mele, care sunt artistii, cartile si filmele recomandate de voi.
Disco Boy – O interpretare memorabila
13 septembrie 2024Bucharest International Film Festival 2024
13 septembrie 2024A Good Place – Un debut straniu
12 septembrie 2024
Leave a reply Anulează răspunsul
Recomandari
-
Cinepolitica 2024
15 mai 2024 -
Azilul meu – Refugiul din Sahara
27 iunie 2024 -
Targul de Craciun 2021 de la Fundatia Calea Victoriei
25 noiembrie 2021
Cautare in site
Informatii Contact
Puteti lasa un mesaj privat pe aceasta pagina de facebook dedicata
Cele mai vizualizate
Recenzii Aleatorii
-
Festivalul Filmului European 2022
4 mai 2022 -
Cinemascop 2023
30 iulie 2023 -
Bucharest Jazz Festival 2022
22 august 2022