Bucharest International Film Festival 2022 – Focus Italia

0

Cinci dintre cele mai bune filme italiene lansate în ultimii doi ani te așteaptă la Bucharest International Film Festival 2022, care va avea loc în perioada 29 septembrie – 9 octombrie la Cinema Muzeul Ţăranului și la Grădina cu Filme.

Filme italiene premiate la marile festivaluri

Peliculele italiene ce vor putea fi văzute în cadrul Bucharest International Film Festival 2022 au fost apreciate de criticii unor mari festivaluri precum cel de la Veneţia sau de la Cannes. De asemenea, îl vei revedea pe marele ecran pe unul dintre cei mai iubiţi actori italieni: Toni Servillo. Acesta îl va interpreta pe iconicul actor de teatru comic Eduardo Scarpetta, în filmul biografic The King of Laughter (Qui rido io). Filmul lui Mario Martone impresionează prin jocul actorilor, dar și prin costumele menite să redea farmecul altei epoci. Trailerul poate fi văzut aici.

Tot un omagiu adus unui mare artist italian este și filmul Leonora Addio. Îi este dedicat vizionarului dramaturg Luigi Pirandello. Filmul cu accente satirice prezintă încercările apropiaţilor de a-i purta cenușa până-n Sicilia atât de iubită de acesta. Speră să-i îndeplinească astfel ultima dorinţă: aceea de a se odihni pe tărâmul natal. Însă călătoria nu este lipsită de peripeţii. Trailerul poate fi văzut aici.

foto: Bucharest International Film Festival

Dacă îţi plac filmele despre femeile ce au trăit în perioada interbelică poţi alege Scarlet. Filmul lui Pietro Marcello surprinde evoluţia personajului feminin astfel încât să reflecte perioada marilor inovaţii din societatea italiană. Trailerul poate fi văzut aici.

Realismul magic, superstiţia și drama se îmbină în filmul Piccolo Corpo. Acţiunea filmului se petrece în 1900, anul în care o mamă încearcase imposibilul: să-l readucă la viaţă pe fiul născut mort, pentru a fi botezat. Filmul a fost prezentat și la Cannes în 2021. De asemenea, regizoarea Laura Samani a câștigat premiul pentru debut la Gala David di Donatello. Trailerul poate fi văzut aici.

Tot de la Cannes vine și documentarul Futura. Este o încercare de a prezenta un portret al tinerilor italieni din zilele noastre. Le vei auzi temerile, visurile, speranţele, ideile despre societate. Este și un documentar ce amintește de fapt de oscilaţia între entuziasm și neputinţa în faţa incertitudinilor. Trailerul poate fi văzut aici.

Leave a reply