Festivalul Strada Armeneasca 2023

0

Comunitatea armenilor a contribuit major la imaginea României ca mozaic fascinant de culturi. A dat cărturari, soldaţi ce au luptat pentru independenţa României, negustori ai aromelor de cafea, dar și mecena precum Zambaccian, care au sprijinit puternic arta interbelică. Multe colecţii din muzee le poarta numele. Poţi afla mai multe despre cultura acestei comunităţi la Festivalul Strada Armenească 2023, care va avea loc pe 26 și 27 august, la Grădina Botanică din București. Pentru accesul în Grădina Botanică se achită o taxă de 10 lei (nu va fi altă taxă pentru accesul la festival).

Ce surprize te așteaptă la Festivalul Strada Armenească 2023

Ediţia din 2023 va include și un picnic, dar și concerte, ateliere, obiecte artizanale, cărţi (va fi amenajată chiar și o bibliotecă în aer liber). Fiind mari negustori de cafea, armenii te așteaptă cu sortimente irezistibile, la care adaugă și dulciurile tradiţionale, precum și alte delicii culinare.

Dacă vrei să experimentezi dansurile armenești, să descoperi arta meșteșugarilor și a broderiei, poţi participa la ateliere speciale. Nu lipsește nici muzica. Vei avea parte de 10 concerte și două DJ sets. Vor urca pe scenă: Mădălina Pavăl Orchestra, Via Dacă, Bogdan Simion și Lăutarii de Mătase, Tarup trio by Miqayel Voskanyan, Taraf Flamenco, Hayk Karoyi și Susanna Najarian, Karin Folk Dance and Song Group și Ansamblul Vartavar.

Vrei sa iei și niște suveniruri? Atunci nu trebuie să ratezi nici târgul meșteșugarilor. Vei găsi ceramică pictată, bijuterii, ţesături și ilustraţii cu motive armenești.

Mai multe detalii despre festival, program și artiști poţi găsi pe site-ul oficial.

Te invit să citești și despre romanul Prietenul armean.

Leave a reply