CineMAiubit 2021 – Festivalul International de Film Studentesc

0

La CineMAiubit – Festivalul Internaţional de Film Studenţesc se lansează unii dintre cei mai talentaţi debutanţi pasionaţi de cinematografie. Aici se ia pulsul cinematografiei actuale, anunţându-se tendinţele din anii următori. Studenţi din România și de pe alte continente își prezintă scurtmetrajele în cadrul ediţiei din 2021, care va avea loc între 14 și 18 decembrie, atât în sala de cinema (la Cinemateca Eforie), cât și online, pe Cinepub.

Cei vei putea vedea la CineMAiubit 2021 – Festivalul Internaţional de Film Studenţesc

Secţiunea competiţională este una extrem de ofertantă. Vei avea ocazia de a vedea peste 80 de filme scurte. Prin aceste filme, noua generaţie de regizori experimentează forme vizuale, care să le permită expunerea cât mai expresivă a relaţiilor umane din ţările de origine. Așadar, vei putea călători în jurul lumii, dincolo de clișee.

Juriul este format din specialiști la fel de pasionaţi din lumea filmului. Este vorba despre regizoarea și producătoarea Suzy Gillet (UK), care este și președinta juriului, regizoarea și actriţa Alina Grigore, regizorul Gabriel Achim, directorul de fotografie Vivi Drăgan și criticul de film Călin Boto.

Filme redescoperite la CineMAiubit 2021 – Festivalul Internaţional de Film Studenţesc

Nu lipsesc nici filmele inovatoare din anii cenzurii. Aceste filme de patrimoniu au fost redescoperite și restaurate. Vor fi proiectate în secţiunea specială a CineMaiubit 2021 – Arhiva Activă. Programul festivalului poate fi consultat accesând site-ul oficial.

Te invit să citești și despre filmul scurt al lui Pedro Almodovar – Vocea uma

Leave a reply