UrbanEye Film Festival 2021 – Filme despre arhiectura si urbanism

0

Unul dintre cele mai interesante festivaluri de film continuă să ne aducă poveștile orașelor și în 2021. Între 10 și 14 noiembrie 2021 ești invitat la UrbanEye Film Festival. Aici vei putea vedea unele dintre cele mai bune filme ce au ca subiect metamorfozele spaţiului urban.

Vei redescoperi orașe emblematice din altă perspectivă, dar si unele despre care nu se vorbește prea mult. Din cauza pandemiei, ediţia din 2021 se va desfășura online. Pasionaţii de arhitectură și de urbanism vor putea vedea noile filme dedicate orașelor și apreciate la Cannes, Berlin ori Sundance.

Pasiunea pentru arhitectură și urbanism, explorată la UrbanEye Film Festival 2021

Marele merit al festivalului este acela de a se apropia și de publicul interesat de spaţiul urban, dar care nu are neapărat studii de specialitate. UrbanEye Film Festival demonstrează astfel că arhitectura și urbanismul vorbesc de fapt pe limba tuturor, deoarece reflectă visurile, speranţele, idealurile estetice, apropierea (sau depărtarea) de natură și nevoia de a stabili regulile nescrise din relaţiile cu prietenii, vecinii, grupurile sociale, instituţiile sau ale stabilirii și menţinerii unor graniţe între spaţiul public și cel privat.

Cercul, tema ediţiei din 2021 a UrbanEye Film Festival 2021

Tema celei de-a opta ediţii a UrbanEye Film Festival este Cercul. Pandemia ne-a arătat că avem tendinţa de a rămâne într-un fel de bule considerate securizante. Bulele sunt personale, familiale, profesionale sau comunitare. Un oraș conţine mai multe cercuri. Uneori cercurile sunt formate pe criterii financiare sau ideologice. Unele sunt mai deschise, altele exclusiviste. Ce se întâmplă când niște cercuri având locuitori ce au perspective și valori diferite se intersectează? Vei afla explorând subiectele din filmele selectate.

Programul festivalului este disponibil și pe site-ul oficial. Un bilet costă 15 lei, iar un abonament costă 75 lei, și pot fi cumpărate de pe Eventbook.

Te invit să descoperi și articolul despre filmul Aalto: Architect of Emotions.

Leave a reply