CinePOLSKA 2021 – Festivalul Filmului Polonez

0

Festivalul Filmului Polonez CinePOLSKA este un reper pentru publicul din România. An de an îi permite accesul la noile creaţii ale unora dintre cei mai buni cineaști europeni. Majoritatea filmelor au fost apreciate la marile festivaluri internaţionale. Ediţia din 2021 va avea loc online, în perioada 3-7 noiembrie. Accesul este gratuit, peliculele fiind disponibile pe platforma TIFF Unlimited (unlimited.tiff.ro), fără a fi nevoie de crearea unui cont peentru acces.

Filmele vor putea fi accesate, timp de 5 zile, pe TIFF Unlimited (unlimited.tiff.ro), și de către publicul din Republica Moldova. Subtitrarea va fi atât în limba română, cât și în limba engleză.

Cele 4 filmele incluse în selecţia CinePOLSKA 2021- Festivalul Filmului Polonez:

25 de ani de nevinovăţie. Cazul lui Tomasz Komenda / 25 lat niewinności. Sprawa Tomasza Komendy (regia Jan Holoubek, 116 min.)

Inspirat din evenimente reale, filmul 25 de ani de nevinovăţie. Cazul lui Tomasz Komenda este un debut care amintește de o mare nedreptate. Vei descoperi povestea unui tânăr acuzat de viol și de crimă. După 18 de ani de petecuţi în detenţie, reușește să-și dovedească, în sfârșit, nevinovăţia.

Cât mai departe de aici / Jak najdalej stąd (regia Piotr Domalewski, 96 min.)

Adolescenţa și provocările acestei vârste sunt explorate în filmul Cât mai departe de aici. Personajul central, Ola, călătorește în Irlanda pentru a repatria corpul tatălui ei. Aici descoperă o altă lume și întâlnește adolescenţi care îi oferă propria lor perspectivă asupra marilor drame. De asemenea, filmul redă și legătura dintre părinţi și copii într-o lume a schimbărilor fără precedent.

(Ne)cunoscuţi / (Nie)znajomi (regia Tadeusz Śliwa, 100 min.)

Dacă ţi-a plăcut filmul italian Perfetti sconosciuti, al lui Paolo Genovese, s-ar putea să te intereseze și replica poloneză. O cină în compania unor prieteni se transformă într-un joc psihologic unde umorul, temerile, secretele și teama de expunere a vieţii intime devin ingrediente inflamabile. După cină, relaţiile dintre invitaţi nu vor mai fi la fel.

Zieja (regia Robert Gliński, 108 min.)

Povestea unui preot care a luptat împotriva bolșevicilor este redată în filmul Zieja. Filmul biografic invită publicul român să cunoască mai multe despre istoria Poloniei.

Poţi găsi mai multe informaţii despre CinePOLSKA 2021 – Festivalul Filmului Polonez accesând și pagina oficială a Institutului Polonez.

Leave a reply