Bolero (Cuba si Mexic) si Ceviche (Peru)

0

Între 12 și 14 februarie 2024 vei putea cunoaște mai bine cultura sud-americană degustând ceviche și ascultând vibrantele ritmuri de bolero la Institutul Cervantes din București (Bld. Regina Elisabeta nr. 38). Evenimentul este organizat pentru a sărbatori includerea bolero-ului și a faimoasei băuturi ceviche în Patrimoniul Imaterila UNESCO. În prima zi a micului festival Bolero (Cuba si Mexic) și Ceviche (Peru) te vei putea bucura, de la ora 19:00, de concertul de bolero oferit de grupul The Cuban Project (Alexander Himely Benavides – percuție și voce, Omar Secada – percuție și voce, Harvis Cuni Padron – trompetă și voce).

Programul festivalului Bolero (Cuba si Mexic) și Ceviche (Peru) include și două filme. De asemenea, vei învăţa să prepari ceviche. Proiecţiile vor avea loc marţi, 13 februarie, și miercuri, 14 februarie, de la ora 19:00. Ambele filme din program te invită în lumea celor pasionaţi de bolero.

Primul film este El ultimo bolero realizat în 2011 de regizorul mexican Raúl López Echeverría. Filmul prezintă peripeţiile unor muzicieni aflaţi în pragul pensionării. Aceștia pregătesc un ultim spectacol de bolero. Își amintesc evenimentele amuzante cu nostalgie, dar și provocările. De asemenea, filmul pune accentul pe legătura muzicienilor cu memoria orașului.

Al doilea film este El Benny și prezintă viaţa faimosului Benny More. Regizat în 2006 de către Jorge Luis Sánchez, filmul te poartă din Mexic până-n Cuba, redând atmosfera anilor ’50.

Accesul publicului la evenimente este gratuit, dar se face pe bază de rezervare printr-un mesaj trimis către cultbuc@cervantes.es, până luni, 12 februarie, ora 12.00 (rezervarea este valabilă doar după primirea unei confirmări în scris).

Programul festivalului:

Te invit să citești și despre cartea Să ne vedem cu bine în Havana.

Sa ne vedem cu bine in Havana – Splendoare, ruina si povesti transgenerationale

Leave a reply