Bucharest Early Music Festival 2023

0

Muzica secolelor trecute este readusă în prezent la Bucharest Early Music Festival 2023. Între 2 noiembrie și 5 decembrie vei călători în Franța inspirată de muzica tradiţională est-europeană sau în Roma de la 1600. Concertele vor avea loc la Muzeul Național de Artă al României (Sala Auditorium) și la Sala Radio.

Ediția actuală are ca temă Afectele (Affetti). De asemenea, muzica barocă va fi în centrul atenției la Bucharest Early Music Festival 2023. Sunt revitalizate instrumente vechi. Unele îți vor permite chiar să ajungi în Roma din epoca lui Caravaggio. Nu întâmplător a fost aleasă muzica barocă. Interesul pentru afectele exprimate prin această muzică a cunoscut o largă răspândire. Concertele includ faimoasele compoziţii ale unor muzicieni asociaţi cu perioada barocă. Te vei putea bucura de creaţiile lui Bach, Vivaldi, Haendel sau Georg Philipp Telemann.

Prin compoziţiile alese, organizatorii și muzicienii vor să reamintească și despre fascinaţia epocii pentru folclor. Marii compozitori ai muzicii culte au șlefuit cântecele tradiţionale și le-au adaptat la armonia instrumentelor folosite în creaţiile simfonice. Au fost interesaţi de rădăcinile muzicii și de instrumentele tradiţionale.

Poți afla mai multe despre artiștii invitați, concerte, bilete și program consultând site-ul oficial.

Leave a reply