Festivalul International de Muzica Interbelica 2024

0

Visezi la călătorii muzicale prin Parisul anilor nebuni, unde se dansa frenetic sau senzual pe ritmuri de jazz, tango, charleston sau foxtrot? La cabaretele din Berlinul interbelic, unde se dădea tonul artei cu mesaje subversive? Sau poate la saloanele din Londra și la Bucureștiul cameleonic din anii în care era numit Micul Paris? Poţi face această călătorie între 5 și 7 iulie, la Festivalul Internaţional de Muzică Interbelică 2024. Festivalul se va desfășura la Sala Radio (Berthelot 60-64).

Ritmurile și compoziţiile alese te duc în saloanele de dans din anii ’20 și ’30. Te vei imagina admirând cladiri Art Deco, decoraţiunile și bijuteriile stilizate în stil Lalique și rochiile ce permiteau descătușarea trupurilor în ritmul noilor stiluri ce scandalizau. Artiștii care îţi vor aduce muzica interbelică sunt: ISABEL DÖRFLER (Berlin, Germania), PASADENA ROOF ORCHESTRA (Londra, Marea Britanie), RAMONA HORVATH Quartet (Paris, Franța), BIG BAND-ul RADIO ROMÂNIA (dirijor Simona Strungaru), GALAȚI KRONSTADT QUINTET (Florin Ionescu-Galați – vioară, solist), actrița MIRUNA IONESCU și violonistul VALENTIN ALBEȘTEANU, IRINA SÂRBU interpretă de jazz și actriță, tenorul ALIN STOICA și Taraful de Oraș, alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii „ION DUMITRESCU” – Râmnicu Vâlcea (dirijor Tiberiu Dragoș Oprea).

Poţi consulta programul concertelor pe site-ul oficial, unde vei găsi și detalii despre bilete. Biletele se pot cumpăra și online, de pe iaBilet și Eventim.

Leave a reply