Organizatorii festivalului Cinemascop 2023 vor continua demersul de a reda farmecul de altădată al cinematografelor amenajate în grădinile de vară. Între 1 și 6 august vei putea vedea filme de artă proiectate în celebra grădină de vară din Eforie Sud.

Pe lângă filme vei putea participa la ateliere de creaţie, la expoziţii și la întâlniri în care dansul întreţine atmosfera estivală. Intrarea este gratuită. În fiecare zi, porţile grădinii de vară se deschid la ora 18:00. Proiecţiile din zilele de 1, 2, 3, 4 și 6 august vor incepe la ora 21:00.

Ce filme vei putea vedea la Cinemascop 2023

1 august 2023 – Cei doi Alfred (r. Bruno Podalydès, Franța, 2020, 92 min)

Cei doi Alfred este un film despre un tată care vrea să le demonstreze celor din jur că poate avea și el grijă de băieţelul său cât timp soţia lui este plecată într-o misiune secretă. Peripeţiile se vor ţine lanţ, mai ales că la noul job familiștii nu sunt prea bine văzuţi. Trailerul, aici.

2 august 2023 – Pinocchio (r. Matteo Garrone, Italia, Franța, Marea Britanie, 2019, 125 min)

Fiecare generaţie se întoarce la celebra poveste Pinocchio. De data aceasta a fost Matteo Garrone cel dornic de a-l readuce în sălile de cinema pe acest personaj atât de iubit. Poţi vedea trailerul aici.

3 august 2023 – Corpus Christi (r. Jan Komasa, Polonia, 2019, 115 min)

Cinematografia poloneză impresionează prin curajul arătat în abordarea unor subiecte controversate. În filmul Corpus Christi, un fost delicvent îmbracă hainele preoţești. Ajunge astfel să schimbe regulile într-o comunitate rurală. Deși condamnarea din trecut îi interzice să își urmeze visul de a deveni preot, personajul principal va găsi metode mai puţin oneste pentru a-i convinge pe enoriași ca este un om cu har. Poţi vedea trailerul aici.

4 august 2023 – O lume albastru închis (r. Jan Svěrák, Cehia, Marea Britanie, Germania, 2001, 112 min)

O lume albastru închis este un film despre un triunghi amoros, prietenii și idealuri trădate. Acţiunea se petrece pe fundalul evenimentelor din Al Doilea Război Mondial. Personajele din Cehoslovacia ameninţată își îndreaptă privirile spre Franţa și Marea Britanie. Speră să își salveze lumea ameninţată de cele două dictaturi: nazistă și stalinistă. Poţi vedea trailerul aici.

6 august 2023 – Tigru (r. Andrei Tănase, România, Franța, Grecia, 2023, 80 min)

Într-zi, un tigru se aventurează în afara grădinii zoologice. În paralel cu povestea prinderii lui se desfășoară drama unui cuplu aflat în pragul destrămării. Poţi vedea trailerul aici.

Ateliere de creaţie pentru copii

În fiecare zi a festivalului, între orele 18:00 – 20:00, copiii vor putea participa la activităţi artistice. Vor învăţa să picteze, să deseneze, să realizeze colaje. Materialele vor fi puse la dispoziţie de Koh-i-Noor.

Concerte și silent disco

Pe 5 august, de la ora 20:00, vei putea asista la un concert cu muzică de film. Concertul îţi va fi oferit de Sidonia Doica și Rosta Man.

Dacă preferi un silent disco, echipa Centrului Ceh ţi-a pregătit mai multe genuri, gupate pe trei canale tematice. Îţi promite o noapte în care să nu te mai oprești din dansat.

Expoziţii

Arta se îmbină cu amintirile personale în expoziţia E T A J on Wheels – Memorialul Saltelei, de Mircea Modreanu. Lucrările din cadrul expoziţiei sunt realizate pe suport de beton. Vor fi conectate istoria colectivă și arta neconvenţională cu amintirile personale.

Arta și publicitatea se întâlnesc în expoziţia Între emoție și istorie: o călătorie prin arta publicitară spaniolă. Vei descoperi astfel o Spanie a intersecţiilor stilistice.  

Leave a reply