Bucharest International Experimental Film Festival 2022

0

Peste 70 de creaţii îndrăzneţe și lungmetraje în care stranietatea este descătușată vor fi prezentate la Bucharest International Experimental Film Festival 2022, între 27 septembrie și 2 octombrie. Cel mai important eveniment din România dedicat filmului de avangardă îţi aduce unele dintre cele mai apreciate scurtmetraje și lungmetraje de la Berlinale, Cannes, Festivalul de Film de la Veneţia, Locarno sau de la Rotterdam. BIEFF 2022 va fi precedat și de proiecţia specială a noului film regizat de subversivul Alexander Sokurov.Pelicula Fairytale va fi prezentată pe 26 septembrie 2022, de la ora 18:30, la Cinemateca Eforie.

Ce poţi vedea la Bucharest International Experimental Film Festival 2022

Festivalul îţi dă ocazia de a face înconjurul lumii prin filme curajoase, ieșite din tipare. Regizorii internaţionali și noile voci ale cinemaului autohton abordează teme actuale într-o altă cheie decât cea propusă de agenda oficială.

Image: Neptune Frost, film directed by Saul Williams and Anisia Uzeyman/BIEFF press release

Pe lângă scurtmetrajele realizate de regizori talentaţi de pe toate continentele, Bucharest International Experimental Film Festival 2022 aduce o surpriză. Pentru prima oară va fi inclusă o secţiune competiţională dedicată lungmetrajelor. Aceste lungmetraje au fost deja aplaudate la marile festivaluri internaţionale. Regizorii lor te invită să explorezi o lume unde natura, oniricul, temerile și visurile se împletesc suprarealist. Dintre ele fac parte: Super Natural (Premiul FIPRESCI la Berlinale, sectiunea Forum), Herbaria (Premiat la Vision du Reel), distopia cu accente de musical futurist Neptume Frost (Cannes 2021), Piaffe, A Woman Escapes, El Gran Movimiento, Human Flowers of Flesh.

BIEFF 2022 va fi închis de un lungmetraj fascinant. Acesta prezintă într-o manieră insolită interiorul corpulul uman. Este vorba despre filmul De Humani Corporis Fabrica. Filmul a fost apreciat și la Cannes.

Poţi consulta programul BIEFF 2022 pe site-ul oficial.

Preţul unui abonament este 100 lei. Biletele și abonamentele se pot cumpăra și de pe Eventbook.

Leave a reply