4 filme spaniole pe care le poti vedea online, oferite de Institutul Cervantes in cadrul evenimentului Nuevas cinefilias

0

În fiecare vineri din noiembrie 2021, Institutul Cervantes le oferă cinefililor din România ocazia de a vedea online și gratuit unele dintre cele mai bune filme ale noilor regizori spanioli. Cele 4 filme nonconformiste sunt oferite în urma parteneriatului cu Festivalul de Film European de la Sevilla și fac parte din evenimentul Nuevas cinefilias. Le puteţi vedea pe 5, 12, 19 și 26 noiembrie, începând cu ora 21:00, chiar aici. Fiecare film va fi disponibil timp de 48 de ore pe canalul Vimeo al Institutului Cervantes.

Filmele își propun să pună într-o lumină inedită vechi teme sau modele de personaje. Nu lipsesc suspansul, misterul, imaginile picturale. Mai multe detalii despre filme puteţi găsi mai jos:

Arima (2019) – programat pe 5 noiembrie 2021 – regizat de Jaione Camborda (77 min)

Arima este considerat un debut promiţător. Atmosfera stranie, la graniţa dintre real și halucinant, dublează tensiunile unei povești despre vieţile unor femei schimbate de venirea a doi bărbaţi în satul lor. Protagonistele filmului trebuie să descopere adevăratele intenţii ale străinilor. Poţi vedea și trailerul.

Violeta no coge el ascensor (2019) – programat pe 12 noiembrie 2021 – regizat de Mamen Diaz (87 min)

Frumuseţea vizuală și prospeţimea demne de filmele lui Rohmer sunt adaptate la visurile tinerilor din secolul XXI, în filmul Violeta no coge el ascensor. Vei asista la aventurile din Madrid ale tinerei Violeta. Pasionată de artă, Violeta face un stagiu de practică la o editură. În timpul liber, ea cutreieră orașul. Întâlnește alţi tineri și explorează exuberant posibilităţile cosmopolitului Madrid. Poţi vedea și trailerul.

This Film is About Me (2019) – programat pe 19 noiembrie 2021 – regizat de Alexis Delgado (61 min)

This Film is About Me devine portretul unei femei acuzate de uciderea cu brutalitate a vecinului ei. Protagonista are magnetismul unui star de cinema din alte timpuri. Ea speră ca povestea ei, învăluită în aura histrionismului, să devină una memorabiliă. Poţi vedea și trailerul.

The Queen of the Lizards/La reina de los lagartos (2019) – programat pe 26 noiembrie 2021 – regizat de Burnin’ Percebes (63 min)

La reina de los lagartos este o stranie poveste de iubire. Protagoniștii sunt o femeie matură, mama singură, și un bărbat din altă lume. Filmul îmbină sensibilitatea unei melodrame și excentricitatea unui film SF. Poţi vedea și trailerul.

Te invit să descoperi și articolul despre filmul Madre.

Leave a reply