Mama mea are un nou iubit – Calatorie cu tatal vitreg

0

Mama mea are un nou iubit oferă o perspectivă sarcastică asupra legăturilor de cuplu bazate pe (auto)amăgiri. Cei ce se amăgesc sunt o femeie abia ieșită dintr-o căsnicie dominată de un soţ abuzator și noul ei iubit, care încearcă să se apropie de viitorul fiu vitreg.

Folosind lupa umorului (chiar și a celui necruţător), Dimitri Verhulst reușește să ofere o lectură suportabilă, deoarece atenuează drama prezentată. Este drama în care se îmbină sentimentul singuratăţii, percepţia ratării și inadaptarea în noua familie, pe fundalul precarităţii.

Personajele care vor să formeze această nouă familie vin dintr-un mediu format din muncitori la limita sărăciei. Totuși, nu îi impiedică să viseze la o vacanţă în afara ţării. Ajung astfel într-o zonă pitorească din Pădurea Neagră, în apropiere de Freiburg. Este prima vacanţă a cuplului Wannes-Martine. Martine speră că Wannes și fiul ei Jimmy, dintr-o căsătorie anterioară, să se apropie. Să dezvolte o relaţie armonioasă tată-fiu.

Vacanţă cu peripeţii

Ce ar fi trebuit să fie o vacanţă de neuitat se transformă într-o succesiune de tensiuni. Oricând poate avea loc o deflagraţie în relaţia dintre Jimmy și Wannes. De fapt, cel mai expus problemelor este Wannes. Ar vrea să controleze situaţiile, asemenea unui veritabil cap de familie. Doar că Jimmy nu se apropie atât de ușor de tatăl vitreg. Fiul vitreg își exprimă ostilitatea, semn că nu-l recunoaște pe viitorul său tată. Va fi nevoit să accepte însă noua relaţie după ce mama profită de vacanţă pentru a-i da o veste.

Romanul mama mea are un nou iubit ia forma unei excursii cu autocarul pline de peripeţii. Dimitri Verhulst îţi promite că nu te vei plictisi. Imprevizibilul poate răsări din orice replică sau detaliu. Vei da pagina așteptând să afli ce se mai petrece în timpul călătoriei. Va fi oare una de maturizare pentru Jimmy și de sudare a cuplului? Sau un camp de bătălie tată-fiu vitreg?

Poţi găsi cartea pe site-ul Casa Cărţii de Ştiinţă sau Cărturești.

Leave a reply