Festivalul Filmului Francez 2023

0

Noile filme ale regizorilor din spaţiul francofon se pot vedea la Festivalul Filmului Francez 2023. Festivalul va avea loc între 15 și 26 martie, la Cinema Elvire Popesco, din cadrul Institutului Francez.

Ce vei putea vedea la Festivalul Filmului Francez 2023

Peste 20 de filme te așteaptă la Festivalul Filmului Francez 2023. Selecţia include pelicule apreciate la marile festivaluri de la Cannes, Berlin sau Veneţia. Sunt abordate toate genurile, de la drame la comedii și îmbinări ale ficţiunii cu documentarul.

Dacă vrei să descoperi noile talente ale cinemaului francofon, te vei putea bucura de filmele regizorilor aflaţi la început de drum. Acestea au fost incluse în secţiunea competiţională. De asemenea, festivalul mai include o secţiune competiţională dedicată scurtmetrajelor.

Ca-n fiecare ediţie, vei putea (re)descoperi bijuterii ale filmului clasic francez. Anul acesta au fost alese două filme regizate de Jean Eustache. Unul dintre ele este La maman et la putain distins cu Marele Premiu al Juriului la ediţia din 1973 a Festivalului de la Cannes. Alături de această bijuterie alb-negru va fi proiectat și filmul Mes petites amoreuses, un film despre maturizare în anii adolescenţei. Unul dintre cadrele acestui film a fost folosit pentru afișul din anul acesta al festivalului.

Invitaţii speciali

Publicul cinefil se va puteaîntâlni cu personalităţi emblematice ale filmului din spaţiul francofon. O vei putea vedea pe Francoise Lebrun răspunzând întrebărilor puse de cinefili, după vizionarea filmului-cult La maman et la putain, în care a jucat.

Dacă alegi să vezi și drama cu mesaj social Goutte d’Or, la final îi vei putea pune întrebări și regizorului Clement Cogitore. De asemenea, te vei putea întâlni și cu una dintre scenaristele filmului Saint OmerMarie Ndiaye, film premiat la Veneţia, 2022. Nu va lipsi nici regizorul filmului La syndicalisteJean-Paul Salome. Filmulo are pe Isabelle Huppert în rolul principal.

Program și bilete:

Un bilet costă 20 lei. Elevii, studenţii și pensionarii vor plăti 12 lei/bilet. Biletele se pot cumpăra și online, de pe Eventbook. Mai multe detalii despre filme și program poţi găsi pe site-ul oficial.

Te invit să citești și despre filmul France.

Leave a reply