Pantazi si Perspektiv – doua noi colectii literare

0

Editura Litera le oferă cititorilor o supriză. În vara lui 2024 se vor lansa două colecţii noi: Pantazi (dedicată prozei) și Perspektiv (dedicată eseurilor). Ambbele colecţii sunt coordonate de Cosmin Perţa (poet, prozator și eseist). Cele două colecţii vor fi prezentate în cadrul Bookfest 2024, la Romexpo, Pavilionul B2.

Colecţia Perspektiv va fi lansată pe data de 1 iunie, de la ora 12:00, la Scena Arca. Vor participa: Laura T. Ilea, Arthur Suciu, Călin Torsan, Felix Nicolau, Ovidiu Șimonca, Cristian Bleotu, Alexandru Racu, Cosmin Perța.

Lansarea colecţiei Pantazi va avea loc tot pe 1 iunie, dar de la ora 14:00, tot la Scena Arca. Vor participa: Delia Hügel, Antoaneta Zaharia, Violeta Berea, Ciprian Măceșaru, Gelu Diaconu, Ștefania Mihalache, Irina Georgescu Groza, Cristina Chira, Andrei Gogu, Doru Mareș, Cosmin Perța.

Colecţia Pantazi

Pantazi este o colecţie în care se regăsesc noile voci ale literaturii române contemporane. Scriitorul Cosmin Perţa promite ca noua colecţie va include “voci expresive, subiecte actuale, vii, autori care stăpânesc tehnicile de scriere, știu să spună o poveste, să mențină un ritm adecvat, să imerseze cititorul în ficțiune oferindu-i o experiență intelectuală, emoțională și senzorială.” Mai afirma despre colecţie: “Mizăm pe autori noi, proaspeți, cu potențial real de a deveni scriitori reputați în scurt timp, dar și pe autori deja consacrați cu expresie narativă impactantă și recognoscibilă. Două coordonate sunt urmărite constant în selecția titlurilor: povestea, care trebuie să fie convingătoare și incitantă, și stilul, care dă unicitate expresiei și originalitate întregii construcții narative”.

Primele titluri ale colecției Pantazi sunt: Steaua Divină de Violeta Berea, Viața mea în 1984 de Gelu Diaconu, Seara, după ora 9 de Delia Hügel, O moarte cum tu nu ai putea avea de Ciprian Măceșaru și Aceste iubiri care ne macină de Antoaneta Zaharia.

Colecţia Perspektiv

Perpektiv include cărţi de non-ficţiune, prin care să fii invitat la reflecţie. „Perspektiv este o colecție de volume cu un stil eseistic fluid, cu tematică și valoare culturală, îndreptat înspre discuțiile cele mai actuale din zona filosofiei, antropologiei, studiilor culturale sau de gen, studiilor literare, studiilor media, de psihologie sau de istorie.

Autorii noștri sunt cadre universitare sau profesioniști cu expertiză în domeniile lor de activitate care propun noi perspective culturale asupra unor teme de interes din diferite domenii de specialitate, într-un limbaj accesibil și cu puncte de vedere originale. Urmărim abordările dinamice, polemice, care propun dezbateri critice și deschid calea spre dialog.” – Cosmin Perța.

Primele volume din colecția Perspektiv sunt: Despre gândirea care devine corp de Laura IleaȘtiința minciunii responsabile. Tratat de embolii culturale de Felix NicolauSimulacru și război. Discursul politic în postistorie de Arthur Suciu și Cărți de bun gust. Jurnal de lectură de Călin Torsan.

Identitatea vizuală a colecțiilor Perspektiv & Pantazi i se datorează artistului Laurențiu Midvichi, care a realizat conceptul grafic și logourile, coperțile volumelor fiind ilustrate cu lucrări originale.

Leave a reply