Nordic Film Festival 2023

0

Cei ce preferă filmele pline de mister, personaje enigmatice și poveștile năucitoare în decoruri hibernale pot alege și Nordic Film Festival 2023. Festivalul va avea loc la Cinema Elvira Popesco (Institutul Francez), între 23 și 26 noiembrie.

Ce vei putea vedea la Nordic Film Festival 2023  

Organizatorii ți-au pregătit thrillere, filme încărcate de simboluri, comedii, animații și povești despre artiste neconvenționale.

Filme despre scandinavii curajoși

Printre filmele alese vei descoperi și unele inspirate din poveștile scandinavilor ce au depășit vremuri potrivnice. Un astfel de film este și Before the Frost. Regizorul Michael Noer prezintă istoria unei familii a cărei existență este bulversată de alegerea făcută de chiar de capul familiei. O alegere grea, prin care el speră să își poată salva copiii de la sărăcie. Această alegere implică o altă familie, care face parte din rândul celor bogate. Poţi vedea trailerul aici.

Pentru a scăpa de pauperitate, unii scandinavi au trecut oceanul. Filmul The Emigrants amintește de acei europeni ce au crezut în salvatorul vis american. Poţi vedea trailerul aici.

Te atrag filmele despre exploratori aventuroși? Dacă răspunzi afirmativ, nu trebuie să ratezi Amundsen. Filmul se bazează pe biografia marelui explorator norvegian Roald Amundsen. Când acesta nu se mai întoarce de la Polul Nord, fratele său Leon plecă pe urmele sale. Poţi vedea trailerul aici.

Realismul magic și basmul se intersectează în filmul Lamb. Forțând limitele dintre fantastic și real, plasează imposibilul în mijlocul plauzibilului. Poţi vedea trailerul aici.

Filme despre întâlniri salvatoare

Dacă preferi filmele despre solidaritate și întâlniri care pot vindeca răni, poți alege două pelicule emoționante. Una dintre ele este Backyard Village. Filmul prezintă relația dintre o femeie ce nu poate trece de amintirile privind legătura avută cu mama ei și un străin întâlnit la o cabană. Străinul este un turist care îi va schimba perspectiva asupra vieții. Poţi vedea trailerul aici.

Un alt film despre apropierea vindecătoare este Owls. Drama islandeză prezintă încercarea unui tânăr văduv de a scoate un străin vulnerabil dintr-o relație abuzivă. Poţi vedea trailerul aici.

Filme despre adolescenți și despre legăturile de familie

Din program face parte și un film despre adolescenți. Este vorba despre Comedy Queen. Filmul abordează subiectul supraviețuirii psihologice după moartea unui părinte. Adolescenta din film își propune să ajungă cea mai bună comediantă din lume. Vrea să uite astfel de suferință. Poţi vedea trailerul aici.

Tot despre adolescenți este vorba și în filmul A Perfectly Normal Family. De data aceasta este vorba despre legăturile adolescenților cu tatăl care le spune că vrea să își petreacă de fapt viața adoptând o identitate feminină, neasumată până atunci. Poţi vedea trailerul aici.

Filme despre cei pasionaţi de patinaj

Când te gândești la țările scandinave, îți vin în minte prințesele ghețurilor. Printre ele se numără și atleta care a inventat patinajul artistic. Sonja devenise astfel o vedetă interbelică. Faima ei a transformat-o în vedetă la Hollywood. Poţi vedea trailerul aici.

O patinatoare faimoasă vrea să devină și Ema din filmul Girl Picture. Își face planuri alături de cele două prietene ale sale. Dar viitorul este diferit. Evenimentele apărute le vor face să-i dea alt sens maturizării și împlinirii. Poţi vedea trailerul aici.

Filme despre artistele avangardiste

Din Scandinavia au plecat și artiste avangardiste. Printre ele și Maija Isola. A tranformat simple țesături în veritabile compoziții inovatoare. Ideile sale au schimbat moda. Poţi vedea trailerul aici.

Pictura abstractă a fost influențată de o altă nordică. Povestea artistei considerate o pionieră în arta abstractă este redată în filmul Hilma. Poţi vedea trailerul aici.

Animaţii

Copiii vor avea și ei parte de surprize. Organizatorii le-au pregătit animațiile Mission to the Moon (trailer) și Super Furball 2, în care a revenit unul dintre cei mai iubiți porcușor de Guineea (trailer).

Poți găsi mai multe detalii despre bilete și program pe Eventbook.

Leave a reply