4 filme din Mexic realizate de cuplul Arturo Ripstein si Paz Alicia Garciadiego, proiectate la Institutul Cervantes din Bucuresti

0

În luna mai, cinefilii pasionaţi de cultura sud-americană pot vedea 4 filme din Mexic realizate de cuplul Arturo Ripstein și Paz Alicia Garciadiego, proiectate la Institutul Cervantes din București. Cele 4 filme realizate de regizorul Arturo Ripstein și de scenarista Paz Alicia Garciadiego vor putea fi văzute în fiecare marţi, începând cu data de 10 mai, de la ora 19:00, la Sala Auditorium a Institutului.

Accesul este gratuit și se face pe bază de rezervare în scris, printr-un e-mail trimis la cultbuc@cervantes.es. Rezervarea locului devine valabilă numai după primirea unei confirmări în scris. 

Cele 4 filme din Mexic realizate de cuplul Arturo Ripstein și Paz Alicia Garciadiego, proiectate la Institutul Cervantes din București

El evangelio de las maravillas / Evanghelia minunilor (1998)

Filmul El evangelio de las maravillas / Evanghelia minunilor a fost prezentat la Cannes, în 1998, în secţiunea Un Certain Regard. Vei descoperi povestea unei comunităţi autointitulate Noul Ierusalim. În această comunitate, două femei care se pretind niște personaje din Biblie vor schimba relaţiile dintre credincioși. Poţi vedea trailerul aici.

Así es la vida / Așa-i viața (2000)

Dacă preferi miturile reinterpretate, poţi alege filmul Así es la vida / Așa-i viața. Vei descoperi o Medeea modernă, care locuiește într-un cartier din Mexic. Viaţa ei va fi dată peste cap după ce partenerul se îndrăgostește de o altă femeie. Tatăl acestei femei o ameninţă cu evacuarea pe Medeea zilelor noastre. Poţi vedea trailerul aici.

Las razones del corazón / Rațiunile inimii (2011)

Povestea eroinei din romanul Madame Bovary este adaptată la realitatea mexicană, în filmul Las razones del corazón / Rațiunile inimii. Personajul feminin al peliculei încearcă să uite de monotonia casnică printr-o viaţă secretă aventuroasă. La un moment dat, ea își pierde atât iubitul, cât și resursele financiare. Poţi vedea trailerul aici.

La calle de la amargura / Strada amărăciunii (2015)

Cei ce preferă un thriller pot alege filmul La calle de la amargura / Strada amărăciunii.Vor descoperi două personaje feminine care înfruntă pericolele orașului. Ambele sunt vânzătoare de plăceri. La un moment dat, ele hotărăsc să jefuiască doi clienţi. Aceștia sunt niște luptători faimoși. Dar jaful ia o turnură neprevăzută. Poţi vedea trailerul aici.

Programul proiecţiilor:

10 mai, ora 19.00 | El evangelio de las maravillas / Evanghelia minunilor (1998)

17 mai, ora 19.00 | Así es la vida / Așa-i viața (2000)

24 mai, ora 19.00 | Las razones del corazón / Rațiunile inimii (2011)

31 mai, ora 19.00 | La calle de la amargura / Strada amărăciunii (2015)

Te invit să citești și despre filmul Madres paralelas.

Leave a reply