Zilele unteatru 2023

0

Vara iubitorilor de teatru independent ar fi incompletă fără micro-festivalul Zilele unteatru 2023. Festivalul marchează 13 de existenţă a teatrului independent unteatru. Vei putea vedea spectacole în premieră, între 21 și 23 iulie. Adresa teatrului este: Str. Sfinţii Apostoli nr.44, Sector 5, București.

Ce spectacole vei putea vedea la Zilele unteatru 2023

Festivalul va fi deschis de un spectacol hibrid, care îmbină dramaturgia cu arta cinematografică. Este vorba despre Woyzeck – P.O.V., a cărui temă reflectă distrugerea fiinţei sociale de o societate devenită ostilă. Spectacolul este un mix de teatru, film şi artă digitală, cu Ionuț Vișan, Richard Bovnoczki, Sabrina Iașchevici, Liviu Pintileasa, Bogdan Nechifor și Florina Gleznea. Imaginea și montajul îi aparțin lui Adi Bulboacă. Spectacolul abordează și subiectul nevoii de afecţiune într-o lume aliena(n)tă. Proiecția va rula în loop, între orele 18:00 și 21:00.

Sâmbătă, 22 iulie 2023, de la ora 17:00, vei putea vedea spectacolul Risipire. Regizorul Vlad Bălan și actorii Camelia Pintilie, Denisa Nicolae și Corina Moise redau tensiunile din lumea unor oameni pe care un diagnostic nemilos îi determină să facă alegeri dificile. Mai ales când află că tratamentul poate șterge anumite amintiri prețioase. Va fi un preț mare, plătit în schimbul vindecării.

image: unteatru/press kit

Tot despre legătura cu memoria este vorba și în spectacolul Otrava. Spectacolul va avea loc pe 22 iulie, de la ora 20:00. Regizorul Toma Dănilă explorează sentimentele unor foști parteneri care se reîntâlnesc în locul unde l-au pierdut pentru totdeauna pe fiul lor. Rolurile sunt interpretate de Alina Berzunțeanu și Cezar Antal

Foto Pascal Pamfil/ unteatru/press kit

O altă premieră este și Mass. Rezultatul unui parteneriat cu Teatrul National “Radu Stanca” din Sibiu, Mass va închide festivalul, pe 23 iulie, de la ora 20:00. Mass aduce în premieră, în România, o montare după un text semnat de Franz Kranz.

Foto Andrei Văleanu /unteatru/press kit

Spectatorul este invitat să participe la întâlnirea dintre două familii. Acestea sunt legate de vinovăţii, traume, dureri încă nerostite, furie. Întâlnirea va fi o tentativă de a găsi împreună un sens, după exteriorizarea năucitoare a durerii.

Biletele sunt disponibile pe site-ul oficial.

Leave a reply