Stiri, evenimente, festivaluri

Bucharest International Film Festival 2022

53views

Printre evenimentele ce includ unele dintre cele mai bune filme lansate în fiecare an se numără și Bucharest International Film Festival. Ediţia din 2022 va avea loc între 29 septembrie și 9 octombrie la Cinema Muzeul Ţăranului și la Grădina cu Filme. Din selecţie fac parte filme prezentate la festivalurile de la Veneţia, Cannes sau Berlin. Printre peliculele ce vor fi proiectate de la Bucharest International Film Festival 2022 sunt și cele reprezentând cinematografia ucraineană recentă. De asemenea, această ediţie îi este dedicată și cinematografiei italiene. Te așteaptă cinci dintre cele mai bune filme italiene lansate în 2021 și 2022.

Pe lângă filmele internaţionale și românești incluse în competiţie mai poţi vedea și documentare dedicate celor pasionaţi de istoria Casei Regale. Astfel, în secţiunea Istorie și Cinema descoperi filmele Regele Mihai: Drumul spre casă, Maria, inima României. Prin documentarul dedicat Regelui Mihai vei avea acces la imagini, mărturii și detalii mai puţin cunoscute.

Detaliile suplimentare despre bilete, program și filmele din competitie vor fi prezentate și pe site-ul oficial.

Leave a Response

Adriana Gionea
Sunt Adriana Gionea si va invit sa imi descoperiti lumea populata de carti, filme, expozitii de arta, calatorii si festivaluri. Despre acestea scriu pe site-ul meu, Carti, filme si alte pasiuni. Va invit sa-mi descoperiti biblioteca, explorarile cinefile si artistii preferati. Sper sa va inspire, sa invite la dialoguri sau la discutii relaxate alaturi de prietenii vostri adunati la cafeneaua boema sau la ceainaria inconjurata de gradina visata. De asemenea, mi-ar placea sa imi spuneti, prin comentariile privind articolele mele, care sunt artistii, cartile si filmele recomandate de voi.